Parella i fills

Tenir un fill és un moment fantàstic, però sovint no som conscients que també pot ser un moment de canvi estressant. Cal trobar les eines per conciliar els nous espais: persona, parella i nadons, és a dir, família! I les millors eines per fer-ho són l'amor i l'humor!

Estem apunt per ser pares?!? Està apunt la nostra relació de parella per la p(m)aternitat?!? Haurem d'aprendre'n!


I algunes de les eines bàsiques que ens podem servir per conciliar els diferents espais són:

  • Fer sempre benvingudes càlides a la nostra parella, encara que hagi sigut un dia dur amb els peques o a la feina;
  • Trobar espais per la re-connexió amb la parella diàriament i/o setmanalment;
  • Establir horaris prudents per posar a dormir els nostres fills perquè així cuidem el seu descans i tenim temps de parella;
  • Compartir les tasques d’organització i cura de la casa per no sobrecarregar ningú i per tenir també més temps;
  • Encoratjar l’autonomia dels nostres fills perquè poden, perquè els dóna autoestima, i un cop més, es tradueix en més temps per nosaltres;
  • Recuperar activitats de lleure conjuntes que fèiem abans de ser pares;
  • I sobretot, ser pares a parts iguals: l’estil de la mare i el pare són vàlids al mateix nivell encara que siguin estils diferents. Hem de tenir presents i entendre les diferents etapes de la relació de parella, és a dir, els diferents reptes temporals que se’ns presenten; comunicar, parlar, dir, proposar, demanar i parlar, parlar, parlar; posar la parella primer, abans que els fills, - si, si, ho esteu llegint bé,- perquè aquest és el veritable pal de paller de la família. No perdeu de vista que sobretot som parella abans que pares, seguim sent parella, seguim sent persones, no només progenitors.

Som un equip. Hem de presentar sempre front comú amb l’educació dels nostres fills, i per això cal, comunicar, parlar, dir, proposar, demanar i si, parlar, parlar, parlar.

En altres paraules, siguem els millors fans del nostre company/a perquè dóna seguretat als nostres fills i millora l’autoestima de la nostra parella, visca el treball en equip; dedicar-se temps i espais personals setmanalment, quan nosaltres estem contents, relaxats i oxigenats, tothom ho està; i finalment, tornar a fer de l’amor i l'afecte una prioritat.

En resum, hem de tenir present alguns conceptes com: transició i temps, reconstruir i re-connectar, conciliar i reorganitzar, treball en equip i esforç, proposar i prioritzar, i sobretot l'afecte i parlar molt molt molt de tot.

Benvinguts al fantàstic món de la família!!!

Keep calm and be you!
Txell Gelabert (Educare Club)