Bunyols de Quaresma
I vosaltres com en dieu, bunyols o brunyols?
Soc molt fan d'aquests bunyols, tant que des que els faig a casa mai més n'he comprat! Amb aquesta recepta en surten uns 40.
Ingredients:
- 2 ous
- 350 g de farina de força
- 50 g de mantega
- 50 g de licor d'anís
- Matafaluga (opcional)
- Una mica de canyella en pols
- 1 pastilla de llevat fresc
- Pell de llimona ratllada
- 60 g de sucre
- 50 g de llet
- 1 pessic de sal
- Oli de gira-sol
- Per arrebossar: licor d'anís i sucre llustre
Ho teniu tot? Doncs som-hi!
Preparació:
-
Escalfem una mica la llet i hi desfem el llevat a dins. Fem un volcà al marbre de la cuina, o en un bol, amb la farina i hi posem tots els ingredients al mig. Ho anem pastant amb les mans fins que ens quedi una massa compacta i homogènia. Ho tapem amb un drap net i ho deixem llevar una horeta.
-
Anem fent boletes amb la massa (si s'enganxa ens enfarinem les mans) i les deixem reposar tapades amb un drap una estoneta fins que doblin el volum. Aleshores fem un forat al mig de cada boleta i les anem fregint en oli de gira-sol ben calent (és un procés força ràpid perquè de seguida agafen color).
-
Anem col·locant els bunyols sobre paper absorbent i els anem pinzellant amb anís i espolsant-hi el sucre llustre pel cim (pot ser sucre normal, però a mi m'agrada molt més amb el sucre finet que no s'hi trobi tant).
Us encantaran!!!
Mònica
Sweethomealamama