Magdalenes de carbassa i xocolata
És temps de carbasses i hem d’aprofitar que trobem aquesta verdura als mercats per gaudir de les seves propietats terapèutiques.
Aquestes magdalenes són ideals per dur a l’escola a l’hora d’esmorzar o per menjar-les a casa quan arribem a la tarda. Són reconfortants i atipen, i la xocolata els dóna el toc divertit perquè els nens s’animin a tastar un dolç fet amb aquesta hortalissa.
[separator type="thick"]
[separator type="thin"]
Ingredients
- 1kg de carbassa
- 2 tasses de sucre moreno
- 2 branques de canyella
- 4 claus d'olor
- 500gr de farina llevant
- 2 ous
- 125gr de mantega
- 5 cullerades de llet
- 100gr de gotes de xocolata
Comencem bullint la carbassa amb la canyella, els claus d'olor i mitja tassa de sucre.
Un cop estigui cuita la colem i la triturem amb la mantega per fer-ne un puré. Aquest puré és el que farà que les magdalenes conservin el color taronja típic de la carbassa. Batem aquesta barreja amb el sucre restant fins aconseguir que quedi una textura de crema i el sucre estigui ben dissolt. Afegim els ous d'un en un batent-los molt bé. Hi afegim la farina en diverses vegades alternant-la amb les cullerades de llet. Per barrejar-la no la bateu, feu moviment evolvents amb una espàtula fins que s'hagin incorporat bé tots els ingredients. Finalment afegiu les gotes de xocolata i acabeu de barrejar. Ompliu els motlles de magdalena fins a ¾ parts. Enforneu a 170ºC durant uns 10 minuts vigilant que estiguin cuites però que no es passin perquè us quedarien seques. I llestos, ja podreu gaudir d’un dolç amb tot el gust de la tardor! Eva Cuinera www.youtube.com/evacuinera