ORGANITZAR ELS ÀPATS

TENIR ELS ÀPATS ORGANITZATS ET FA SENTIR BÉ

Ordenar l’alimentació et proporciona una agradable sensació de tranquil·litat. A moltes persones els agradaria menjar millor, però els atabala pensar cada dia què faran per dinar i per sopar. Els fa perdre molt de temps i energia. Això els esgota i sovint acaben improvisant els àpats amb el primer que troben a la nevera. En canvi, saber que ja ho tens tot planificat és alliberador! Amb el programa 52 plans per menjar bé cada diaara ho tindràs ben fàcil. Aquest programa, però, és molt més que un menú per a cada setmana de l’any. A part de la programació setmanal dels dinars i sopars per seguir una dieta saludable i equilibrada, hi trobaràs vinculada la llista de la compra per tal que tinguis tots els aliments que necessitaràs per cuinar, un recull de receptes senzilles, ràpides i boníssimes, per poder seguir la programació sense problemes, i una agenda de la setmana, per saber com aprofitar les sobres de menjar, si ens cal treure alguna cosa del congelador per tenir-la a punt per l’endemà, o en quina part de la recepta ens poden ajudar els menuts de casa per començar-los a implicar a la cuina. Però amb aquesta planificació no només vull ajudar a les famílies a posar ordre a la seva alimentació. També vull reivindicar la importància de recuperar la cuina tradicional catalana. T’haig de confessar que el Corpus del Patrimoni Culinari Català és un dels meus llibres de capçalera. Lligat amb la vinculació al territori, aposto per comprar aliments de temporada, perquè és quan el producte està en el seu millor moment tant a nivell nutricional com de sabor, així com de proximitat. Anar a comprar al mercat, al pagès que conrea a prop de casa, significa que aquell aliment no ha hagut de fer milers de quilòmetres fins arribar a nosaltres. Això suposa beneficis mediambientals, econòmics i socials. I tenir-ho present quan comprem també ens fa sentir bé. A més, jo sóc de l’època del Capità Enciam i dels “petits canvis són poderosos”. Per això estic convençuda que les nostres petites decisions i accions de cada setmana poden aportar un granet més de sorra per ajudar a protegir, encara que sigui una mica, el nostre planeta. D’altra banda, ara sabem que a Catalunya les famílies són una de les principals responsables del malbaratament alimentari. A les llars es llencen de mitjana 76 quilos de menjar cada any. Això no significa que hàgim d’obligar-nos a acabar tot el què tenim al plat. El què cal és procurar servir racions adequades i tenir planificats els àpats. Comprant allò que realment necessitarem durant la setmana ens pot ajudar a posar fre a aquest malbaratament i, a més, ens ajudarà a estalviar. Tanmateix, al igual que comprant aliments de proximitat, evitar llençar menjar suposa beneficis a nivell ambiental, d’estalvi de recursos energètics i, evidentment, no podem oblidar la paradoxa que suposa llençar menjar quan hi ha gent arreu del món que es mor de gana cada dia. Tot això és el que significa ensenyar a menjar bé als nostres fills i va molt més enllà de saber quins aliments són saludables i quins no. La Sònia és una de les seguidores del 52 plans i n’està encantada.

M'ha facilitat molt la setmana i, a més, estem menjant aliments que teníem oblidats, com els llegums, i que ens encanten!

I és que insisteixo en la importància de consumir més aliments d’origen vegetal i poc processats, fruites, verdures, llegums, cereals integrals... i això ho reflecteixo en les planificacions setmanals. La Pilar és una altra de les persones que ja ha començat a canviar la seva manera de menjar, i la de tota la família, gràcies a aquestes planificacions.

Ja no sabia què fer perquè a la meva filla cada cop li agradaven menys aliments, 52 plans per menjar bé ens ha vingut com anell al dit. No cal pensar! Vaig a comprar sense ni mirar-me la llista perquè la tinc al mòbil. Sé que compro el què cal i amb les quantitats que calen, mengem molt variat i, a més, mengem sa

I és que vull posar-t’ho ben fàcil, fins i tot a l’hora d’anar a comprar amb la llista per a cada setmana. M’agrada ajudar a famílies a menjar millor i, sobretot, divulgar la importància d’una bona alimentació des de ben petits. La millor manera d’aconseguir que els menuts mengin bé és que vegin que els seus pares ho fan. Som el seu exemple. Per això, quan es tenen fills és un moment fantàstic per posar ordre a l’alimentació de casa. D’altra banda, menjar bé no significa haver de gastar molts diners ni passar moltes hores remenant cassoles. Només cal tenir-ho tot ben organitzat.

A més, per començar l’any amb els àpats ben organitzats, gaudeix d’un 10% de descompte en la subscripció de mig any o un any, introduint el codi: MENUTSGIRONA (oferta vàlida fins al dia 28 de febrer de 2017).

També pots provar-ho de manera gratuïta durant 2 setmanes clicant aquí: http://52planspermenjarbe.com/ Gemma Ros (Ensenya’m a menjar bé)