Pa de pessic de pastanaga i canyella
Avui us porto una recepta de pa de pessic de pastanaga i canyella ideal per esmorzar o berenar i que agrada a petits i grans!
La pastanaga s'ha utilitzat en pastisseria dolça des de l'Edat Mitjana, ja que en aquella època els endolcidors eren escassos i molt cars, mentre que la pastanaga, que conté més sucre que qualsevol altra verdura, era molt més fàcil de trobar.
En aquest pa de pessic, la pastanaga ratllada de l'interior, quan es cou s'estova i li dóna una textura densa i suau. Hi ha moltes maneres de fer-la però jo us en porto una que és una mica més saludable i li dóna un toc molt rústic: amb farina integral i sucre morè. Podeu fer la recepta en un motlle de pastís o també en podeu fer magdalenes!
INGREDIENTS
- 270 gr de farina integral
- 4 ous
- 200 ml d'oli de girasol o un oli suau
- 2-3 pastanagues
- 180 gr de sucre morè
- 1 culleradeta de canyella
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 sobre llevat químic
PREPARACIÓ
- Comencem pre-escalfant el forn a 175 º C. Llavors, barregem els productes secs en un bol. És a dir, la farina tamisada (molt important perquè surti esponjós), el bicarbonat, el llevat, la canyella i la sal. Vigileu que la sal no toqui el llevat.
- En un altre bol, barregem els liquats, és a dir, els ous, l'oli i el sucre.
- Llavors, fem un forat com si fos un volcà en la barreja seca i li afegim al mig la líquida. Anem remenant i integrant una barreja amb l'altra fins que estigui homogènia.
- Després ratllem la pastanaga i l'afegim a la massa. Remenem una mica. Si us ve de gust podríeu afegir-hi algun fruit sec com nous o avellanes, encara que només amb la pastanaga ja queda boníssim.
- Posem la massa en un motlle untat amb mantega o oli perquè no se'ns enganxi i ho posem al forn a 175 ºC durant uns 30 minuts o fins que al punxar amb un punxó surti net.
- Ho deixem refredar sobre una reixeta perquè la part de sota no quedi humida i ja podem gaudir d'un pastís boníssim i molt esponjós.
- Si us agrada podeu preparar una capa de frosting de formatge per posar al damunt barrejant 80 g de formatge crema, 40gr de sucre glas i 40gr de mantega, també podeu decorar amb unes nous pecanes.
Eva Cuinera
www.youtube.com/evacuinera