Ja ens trobem en ple estiu i un dels millors remeis per passar la calor tan asfixiant d’aquests dies és preparant receptes refrescants i nutritives. Si, a més, són fàcils i ràpides de preparar, molt millor, perquè amb aquesta calor no ve massa de gust passar-se gaires horesa la cuina.
Per tot això, avui comparteixo amb vosaltres una de les meves receptes preferides de l’estiu: el gelat casolà d’orxata. La xufa té multitud de propietats i l’orxata és una beguda vegetal, energètica i digestiva. Perfecta també per vegetarians i celíacs!
Com fer gelat d’orxata?
INGREDIENTS
- 1 glaçonera plena d’orxata congelada
- 1 iogurt grec congelat
- 1 bric petit de nata per muntar (una part per a la barreja i una altra per muntar)
- 1 cullerada sopera de mel
- 1 cullera petita de sucre invertit (opcional)
PREPARACIÓ
- Abans de començar hem de congelar una glaçonera plena d’orxata. D’altra banda, també, cal congelar un iogurt natural sense sucre o un iogurt grec. És important tenir aquests ingredients ben congelats per poder preparar aquest deliciós gelat d’orxata.
- El primer pas és col·locar al bol de la Kitchenaid els glaçons d’orxata, el iogurt i una mica de nata. Fem servir la pala per batre molt a poc a poc per evitar que els ingredients es descongelin. Si no disposem d’una Kitchenaid, podem fer servir qualsevol altre robot o batedor.
- Un cop tot barrejat, afegim la cullerada de mel per evitar que no cristal·litzi tant el gelat i també aportar una mica de dolçor a la barreja.
- En un altre bol muntem la nata que ens queda i l’afegim a la barreja anterior amb una llengua pastissera i realitzant moviments suaus perquè no baixi.
- Un cop acabada la barreja podem utilitzar motlles de polo, o posar-ho tot en un recipient. En aquest darrer cas és important remenar cada deu minuts per evitar la cristal·lització.
- Llest! Ara només cal gaudir d’un deliciós gelat d’orxata!
Eva Cuinera
www.youtube.com/evacuinera