Galetes de llimona
Galetes de llimona de la mà de Local Market, un espai que també forma part del DIRECTORI de menutsGIRONA, i aquests dies també se suma, a través de les xarxes, a fer-nos més dolces les setmanes de confinament.
Ingredients
- 30gr de farina d’ametlla
- 40gr de farina d’arròs
- 27gr de farina de civada
- 6gr de maicena
- 25gr de sucre de coco
- 1/4 de c de sal sense refinar
- 40gr de mantega eco o oli de coco
- ralladura llimona
- Vainilla o canyella opcional
1- Escalfem el forn a 190º amb la safata al mig.
2- En un bol barregem tots els ingredients secs, farines, sucre, sal i llimona ratllada.
3- Anirem afegint la mantega o l’oli de coco sense desfer a cullerades i anirem amassant amb les mans o amb un robot de cuina. Si ho feu amb nens amb les mans!
4- Posarem en un paper de forn boletes de la massa i les anirem xafant perquè quedin en forma de cookie.
5- Ho posem al forn fins que agafi color, uns 10 minuts i sobretot i super IMPORTANT deixeu-les refredar fins que siguin ben fredes.
Si voleu que siguin de xocolata canvieu la farina de civada per cacau pur en pols i treieu una mica de mantega.
Important quan cuineu sense gluten: sempre barrejar almenys 3 farines diferents! Penseu que menjar menys gluten us aportarà una reducció d’inflamacions al cos important.
Si les voleu fer amb farina d’espelta simplement substituiu la de civada i arròs per espelta.
A passar una bona estona en família!