ANEM DE PÍCNIC?
Organitzar una excursió a la muntanya és molt divertit i menjar de pícnic té molts avantatges: és econòmic i ens permet realitzar un menú saludable i lleuger a mida de les nostres preferències.
A més, sortir a passejar per la natura ens ajuda a desconnectar de l’estrès diari i de les preocupacions. També podem aprofitar per fer una mica d’exercici de forma divertida passejant, collint pedres, flors, pals, jugant a pilota, anar en bici… I amb els nens és ideal, quan es cansen d’estar asseguts menjant, es poden aixecar i jugar lliurement.
Per preparar un pícnic no necessitem moltes coses. Però sí que hi ha uns elements bàsics que us ajudaran: cistell, nevera, manta i utensilis bàsics. I per què el dia sigui perfecte, no us oblideu protegir-vos del sol.
Podeu seguir aquestes tres pautes per preparar un bon pícnic saludable:
- Preparar menjar variat i saludable
- Amanides, de pasta, d’arròs, de llegums, quinoa, mill, enciams variats…
- Entrepans, quiches o empanades són opcions molt bones i es poden preparar de moltes coses diferents
- I de postres, fruita, ja tallada i neta que ens la puguem menjar amb els dits, uns fruits secs...
- Triar aliments que es conservin bé
- Per evitar qualsevol risc, sempre hem de portar-los en carmanyoles, nevera portàtil, termos…
- Les salses i vinagretes, les hem de portar per separat, per què no es facin malbé i les barrejarem just en el moment de menjar
- Portar begudes saludables
- Són bones opcions, l’aigua, la llimonada i sucs de fruita casolans, el gaspatxo, begudes vegetals…
- És bo evitar l’excés de sucres ja que en lloc d’hidratar-nos les begudes ensucrades ens fan venir més set.
Per el pícnic d'avui us proposem unes croquetes d'arròs.
Ingredients:
- 250g d’arròs
- 15 nous pelades
- 15 olives verdes sense pinyol
- 3 branques de julivert
- 4 palets de surimi
- 1 ou dur
- Farina, ou i farina de pa per arrebossar
- Sal
Som-hi!
- Coem l’arròs en una olla amb abundant aigua amb sal, uns 18-20 minuts.
- L’hem d’anar remenant perquè deixi anar el midó i així serà més enganxós i serà més fàcil formar les croquetes.
- Piquem les nous i el julivert, tallem les olives petites i hi afegim la meitat de l’arròs.
- Tallem el surimi i l’ou d’ur ben petit i ho barregem amb l’altre meitat de l’arròs.
- Fem boletes amb l’arròs amb nous i olives i donem forma de croqueta a l’arròs amb ou i surimi, així les podreu diferenciar quan estiguin cuites.
- Escalfem el forn amb ventilador a 220ºC (si teniu un forn sense ventilador, no passa res, simplement tardaran una mica més a agafar color).
- Passem les boletes i croquetes per farina blanca, ou batut amb un pessic de sal i el pa rallat, les posem en una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat i les posem al forn, 15-20 minuts per un costat i 10-15 minuts per l’altre, fins que agafin una mica de color.
Els ingredients amb què barregem l’arròs són opcionals, la imaginació és poder i els nens en tenen molta, deixeu que triïn ells amb què les volen farcir (formatge, pernil dolç, verdures saltejades, gambes, tonyina, fruits secs...)