Bollycaos casolans
Una altra recepta que entra a la llista de coses que m'agraden més fetes a casa que comprades!
El resultat és espectacular (us l'explico a fer amb Thermomix i sense). A les fotos hi ha confeti perquè menjar xocolata sempre és motiu de celebració!
Ingredients:
- 110 g de llet
- 1/2 pastilla de lleva fresc
- 30 g d'oli de gira-sol
- 1 rovell d'ou
- 1 cullerada d'aroma de vainilla líquida (si no en teniu, sucre vainillat)
- 250 g de farina de rebosteria
- 40 g de sucre
- 1 culleradeta de sal
- Crema de cacau (jo hi vaig posar Nocilla)
- 1 ou per pintar
Ho teniu tot? Doncs som-hi!
Preparació:
-
Amb Thermomix:
- Posem la llet al vas, 1 minut, 37º, velocitat 2.
- Afegim el llevat, 3 minuts, 37º, velocitat 3.
- Aboquem l'oli, el rovell d'ou, l'extracte de vainilla, la farina, el sucre i la sal i programem 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga.
-
De manera tradicional:
- Barregem la llet tèbia amb el llevat, formem un volcà amb la resta d'ingredients i ho barregem bé.
-
Posem la massa en un bol untat amb oli, la cobrim amb film de cuina i la deixem llevar ben bé una horeta o fins que dobli el volum. Posem farina al marbre per treballar millor, hi escampem la massa i fem 6 boles de la mateixa mida. Les aplanem per formar una circumferència, hi posem la crema de cacau a dins (no massa que si no s'obriran al forn) i ho enrotllem com un "burrito" mirant que el plec quedi a la part de sota.
-
Col·loquem els Bollycaos en una plata de forn forrada amb paper vegetal, separats entre si i els deixem llevar una horeta més tapats amb un drap. Els pintem amb un ou batut i els enfornem a 180° (a dalt i a baix) uns 10-12 minuts.
Us encantaran!!!
Mònica
Sweethomealamama