FARCELLETS DE PASTA DE FULL
Avui us porto una recepta molt fàcil i divertida per fer amb els més petits de la casa. La poden fer ells sols i fer volar la imaginació amb les formes que els hi volen donar i amb els farcits, que tant poden ser dolços com salats, també són ideals per introduir aquelles verdures que no els agraden tant o que costen més de que se les mengin.
INGREDIENTS:
- 1 làmina de pasta de full
- 1 ou per pintar la pasta de full
Idees per al farcit:
Salades:
- De verdures, les que us agradin o estiguin de temporada (jo he fet un sofregit de ceba, pastanaga, carbassó i xampinyons)
- Pizza (mozzarella, bacó i orenga, pernil dolç, tonyina, xampinyons, palets de cranc...)
- Formatges (la barreja de formatges que més us agradi)
- Bolets, podeu fer una barreja de bolets de temporada o una barreja de shitakes, gírgoles, portobello...
Dolces:
- Xocolata i plàtan
- Poma i canyella
- Melmelada del gust que més us agradi
- Fruits secs o fruita fresca
SOM-HI!
- Estireu i talleu la pasta de full de la forma que més us agradi, no la talleu molt petita, us hi ha de cabre el farcit i l’heu de poder tancar.
- Poseu una cullerada de farcit i tanqueu (podeu doblar la massa o posar un altre tros de la mateixa forma a sobre).
- Pressioneu les vores amb els dit o una forquilla.
- Pinteu la massa amb un ou batut i poseu els farcellets al forn segons indiqui el paquet.
A fer volar la imaginació i bon profit!