PAPALLONES DE PASTA DE FULL
PAPALLONES DE PASTA DE FULL
Sabeu què? Avui estic molt contenta! M’encanta explicar-vos receptes perquè les pugueu preparar a casa. Però d’aquí a molts pocs dies les podrem preparar plegats!!! I em fa molta il·lusió que després d’un any amb vosaltres ens puguem veure les cares i cuinar plegats!
Serà aquest dissabte dia 24 a les 5 de la tarda al Centre Cívic del Barri Vell a Girona, en el marc de Girona10, i us heu d’apuntar enviant un mail a l’adreça tallers@menutsgirona.cat i fer-hi constar un nom, un telèfon de contacte, el número de menuts que faran el taller i l’edat dels menuts que participareu. Trobareu més informació en aquest enllaç: menutsGIRONA
Pels que no us sigui possible venir vull compartir amb vosaltres una de les receptes que prepararem! Unes Papallones de pasta de full!
INGREDIENTS (Per a 12 papallones):
- Una massa de pasta de full refrigerada quadrada.
- Sucre
- Per decorar xocolata per fondre (opcional)
ELABORACIÓ:
- Escampem força sucre damunt d’una taula o marbre de la cuina.
- Damunt col·loquem la massa de pasta de full oberta i hi escampem per sobre sucre també.
- Pressionem amb compte amb les manetes per tal de que el sucre quedi ben enganxat a la massa.
- Anem a plegar les papallones:
- Fem tres plecs des d’un dels costats llargs del rectangle de pasta de full ensucrada cap al centre. Després tres més d’iguals des de l’altre costat llarg fins al centre.
- Muntem una part damunt de l’altra i reservem per anar bé durant una hora el rotlle de pasta a la nevera.
- Amb un ganivet esmolat i llis, tallem el rotlle en porcions de d’1 centímetre de gruix. Fem un segon tall central deixant sense tallar una quarta part de la peça.
- Obrim la peça per posar-la a la safata del forn (damunt un full de paper sulforitzat). Pensem en deixar espai entre peça i peça. perquè dins del forn creixeran!
Un cop fredes, les podem banyar amb xocolata negre o amb llet. La combinació de xocolata amb pasta de full és deliciosa! Ja estem a punt per fer un berenar fantàstic!
Bon profit i espero poder-vos conèixer dissabte menuts!
Recepta adaptada del llibre “Brioxeria feta a casa i amb el gust de sempre” d’en Xavier Barriga.
Nuni (cuinetes.bloks.cat)