Per Fires, panellets
Proveu de fer una sola vegada aquests panellets i possiblement no en tornareu a comprar fora de casa. Els menuts de casa s'ho passaran d'allò més bé col·laborant en la seva preparació!
Ingredients:
Per fer la massa heu de posar la mateixa quantitat d'aquests 3 ingredients, orientativament amb 125 g de cada, surten uns 20 panellets:
- Ametlla crua molta
- Sucre
- Patata
Per decorar:
- pinyons (uns 70 g per aquesta quantitat de panellets)
- i un ou.
Ho teniu tot? Doncs som-hi!
Preparació:
-
Bullim la patata, la pelem i l'aixafem amb una forquilla.
-
Barregem en un bol l'ametlla molta crua amb el sucre (hi podem ratllar una mica de pell de llimona al damunt). Hi anem afegint la patata fins que quedi tot ben integrat. Fem boletes amb la massa, les passem per clara d'ou batuda, les arrebossem amb els pinyons (jo a la base no n'hi poso, malaguanyats!) i ho pinzellem amb un rovell d'ou que haurem batut.
-
Els enfornem uns 12-15 minuts a 200° a baix i els acabem donant un cop de gratinador perquè es daurin una miqueta. I ja els tenim!
Que tingueu una bona castanyada!
Mònica
Sweethomealamama